Wanneer je ervoor kiest om een hond aan te schaffen, wil je natuurlijk geen hond die gevaarlijk is. En zeker niet wanneer je ook nog eens kinderen in huis hebt rond lopen. De meningen over wanneer een hond gevaarlijk is, zijn nogal verdeeld. Een Cane Corso is in principe niet gevaarlijk. Hieronder lees je waarom dat zo is.

Een Cane Corso wil zijn energie kwijt

Wanneer je ervoor kiest om een Cane Corso aan te schaffen, is het zeker belangrijk om je hier eerst goed over in te lezen. De Cane Corso is namelijk gefokt om te werken. Dit houdt in dat hij erg veel energie heeft en dit zeker kwijt moet, ook wanneer de hond gewoon in een huis woont. Wanneer de hond zijn energie niet kwijt kan, zul je merken dat hij ander, vaak ongewenst, gedrag gaat vertonen. Het is dus van belang dat je veel tijd vrij maakt voor de hond, zodat hij gewoon kan blijven ‘werken’.

De Cane Corso is erg waaks

Ook is de Cane Corso er vroeger voor gebruikt, om het terrein te bewaken. Dit zal de hond ook gaan doen in het huis waar hij woont. Wanneer er een onbekend iemand naar binnen zou lopen, zal je merken dat hij heel terughoudend is en anders reageert. Uiteindelijk wanneer het gezin heeft aangegeven dat het goed volk is, zal de Cane Corso dit ook gaan accepteren.

Wanneer er toch kwaad is en hij heeft dit gevoel ook, zal hij zeker laten merken dat die hier niet blij mee is. De hond zal er alles aan doen om de mensen weg te jagen. Hij zal niet direct gaan aanvallen, maar wanneer de mensen toch dichterbij komen, wanneer hij dit niet wil, zal die zichzelf en zijn gezin gaan bewaken. 

De Cane Corso is een gezinshond

De Cane Corso zit er groot en sterk uit en zal er dan ook direct gevaarlijk uit zien. Vaak is dit maar een vooroordeel, want over het algemeen is de Cane Corso een erg leuke en goede gezinshond. De Cane Corso is een allemansvriend en is altijd erg aanhankelijk. Hij zal er alles voor doen om het gezin zo goed mogelijk te bewaken. Wanneer de Cane Corso de juiste aandacht krijgt en goed behandeld wordt, dan is deze hond zeker niet gevaarlijk. Lees meer over zijn karakter.

21 Hondenrassen die officieel als gevaarlijk zijn aangemerkt

gevaarlijke hond

Er is een officiële lijst van de overheid waar honden op staan die gevaarlijk zijn en dus op cursus moeten. Dit is voornamelijk gekomen door het aantal bijtincidenten wat is toegenomen. Op deze manier wil de staatssecretaris nog meer bijtincidenten voorkomen. Ook de Cane Corso staat op deze lijst en wordt dus gezien als gevaarlijke hond. Omdat de Cane Corso op de lijst staat, wil dat natuurlijk niet zeggen dat de hond gevaarlijk is. Over het algemeen is deze hond juist erg goed voor het gezin en juist erg aanhankelijk. Wanneer de Cane Corso niet de juiste aandacht en opvoeding krijgt, zal je gaan merken dat de hond ook ongewenst gedrag gaat vertonen. 

Is de Cane Corso dan gevaarlijk?
Het ras is van zichzelf zeker niet gevaarlijk en is dus eigenlijk een prima gezinshond, mits hij de juiste aandacht krijgt en zijn energie kwijt kan. Het is wel goed dat wanneer je een Cane Corso aanschaft je stevig in je schoenen staat en je duidelijk weet wat je wilt. 

Categorieën: Informatief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *